Recente realisatiesRECHTLIJNIG - bundel 46

Tijdens het werkjaar 2010-2011 werd een kunstwerk gerealiseerd van de hand van kunstenaar Fred Eerdekens met de naam "Rechtlijnig", een woord dat passend is voor haar lokatie, met name het nieuwe gerechtsgebouw in Hasselt.

Het unieke kunstwerk met een lengte van 16 meter is ruimtevullend en toch discreet aanwezig. Het is over zijn volle lengte met 24 karaat goud belegd.Van dit werk werden ook een 115 "multiples" gemaakt in witte kunststof.
Deze werkjes van circa 60 cm zijn verpakt in een mooie stevige doos en zijn vergezeld van een certificaat, genummerd en getekend door de kunstenaar. Vermits de manier van plaatsing van belang is om het woord te kunnen lezen is er een handleiding voor de montage bijgevoegd.

De prijs voor deze multiple bedraagt 750 €. Er is nog een klein aantal beschikbaar, ook voor niet-leesgezellen. De multiple kan besteld worden door te mailen naar het secretariaat.JAARBOEK - bundel 47

Deze uitgave verscheen in juni 2017. Het kaftontwerp is van de Hasseltse kunstenaar Brecht Evens, die in Parijs werkzaam is.Het boek van 285 pagina's bevat volgende onderwerpen: Interview met Brecht Evens, Adrien de Corswarem, Het Leesgezelschap van 2006 tot 2016, Eugeen Leën en Pieter Willems, Zonnewijzers, Uitgeverij Heideland, Onze vergaderlokalen, Velbrück en de Genootschap van de Virga Jesse, Tien jaar Boekenforum, Foto uitstap Leesgezelschap 1956, De fotografendynastie Blanckart.

Het boek is te verkrijgen aan 20 € voor de leesgezellen en aan 25 € voor niet-leden.

Te bestellen door te mailen naar het secretariaat."HET MIRAKEL VAN DE SCHALIEDEKKER", bundel 48, lithografie van Brecht Evens, verschenen in juni 2017.
Dit kunstwerk is door de Limburgse Bijdragen uitgegeven naar aanleiding van de Zevenjaarlijkse Virga-Jesse feesten.

70/50 cm

De litho, gedrukt op 100 exemplaren, is te verkrijgen aan 600 € via een mail naar het secretariaat. Deze zal ook in augustus tijdens de VJ-feesten te koop zijn in de Virga-Jesse-shop op de Fruitmarkt in Hasselt.
terug naar "de Limburgse Bijdragen"