Recente realisatiesRECHTLIJNIG - bundel 46

Tijdens het werkjaar 2010-2011 werd een kunstwerk gerealiseerd van de hand van kunstenaar Fred Eerdekens met de naam "Rechtlijnig", een woord dat passend is voor haar lokatie, met name het nieuwe gerechtsgebouw in Hasselt.

Het unieke kunstwerk met een lengte van 16 meter is ruimtevullend en toch discreet aanwezig. Het is over zijn volle lengte met 24 karaat goud belegd.Van dit werk werden ook een 115 "multiples" gemaakt in witte kunststof.JAARBOEK - bundel 47

Deze uitgave verscheen in juni 2017. Het kaftontwerp is van de Hasseltse kunstenaar Brecht Evens, die in Parijs werkzaam is.Het boek van 285 pagina's bevat volgende onderwerpen: Interview met Brecht Evens, Adrien de Corswarem, Het Leesgezelschap van 2006 tot 2016, Eugeen Leën en Pieter Willems, Zonnewijzers, Uitgeverij Heideland, Onze vergaderlokalen, Velbrück en de Genootschap van de Virga Jesse, Tien jaar Boekenforum, Foto uitstap Leesgezelschap 1956, De fotografendynastie Blanckart.

Het boek is te verkrijgen aan 20 € voor de leesgezellen en aan 25 € voor niet-leden.

Bestellen door te mailen naar het secretariaat."HET MIRAKEL VAN DE SCHALIEDEKKER", bundel 48, lithografie van Brecht Evens, verschenen in juni 2017.

Dit kunstwerk is door de Limburgse Bijdragen uitgegeven naar aanleiding van de Zevenjaarlijkse Virga-Jesse feesten.

70/50 cm

De litho, gedrukt op 100 exemplaren, is te verkrijgen aan 600 €. Bestellen door te mailen naar het secretariaat."125 jaar Leesgezelschap in de stad", bundel 49, maart 2018.

Dit boekje van 59 pagina's beschrijft al de kunstwerken gerealiseerd door of gelieerd aan het LGS, en al de vergaderlokalen van het LGS sedert haar stichting in 1893Te verkrijgen aan 10 € door te mailen naar het secretariaat."Street art Ooghoek 125", bundel 50, gerealiseerd door Julien Crevaels (Novadead-Liège) naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van het Leesgezelschap.

Lokatie: hoek Ridder Portmansstraat - de Schiervellaan, Hasselt.
Van dit werk zijn er multiples gemaakt, gelakt op dibond 6 mm, formaat 80/14 cm.De multiple is te verkrijgen aan 200 € door te mailen naar het secretariaat.Ge-BOT-vierd

Kleurrijke werkje van Pierre Dujardin. Hoogte 40 cm, inclusief sokkel. Het is opgebouwd uit glasvezel en harsen (onbreekbaar).Dit werkje is te verkrijgen aan 100 €. Keuze tussen verscheidene tinten. Bestellen door te mailen naar het secretariaat.JAARBOEK - bundel 51

Deze uitgave verscheen in september 2018. Het kaftontwerp is van de Hasseltse kunstenaar Brecht Evens, die in Parijs werkzaam is.Het boek van 287 pagina's bevat volgende onderwerpen: Het Life Delta Project aan het Schulensmeer en het Webbekoms Broek, De Mosasaurus, Het Lam Gods, Heeft de mens een vrije wil, Lustrumvieringen van het Leesgezelschap, Hasselt ènne joâre stillekes, Stadsgedicht voor Hasselt, Op stap met de Virga Jesse, De Buste van de Keizer van Joseph Roth, en De Familie Vliegen.

Dit boek is te verkrijgen aan 25 €. Bestellen door te mailen naar het secretariaat.Kunstmap

Ter gelegenheid van de uitgave Bundel 51 werd in september 2018 ook een kunstmap gerealiseerd met de tekst van "De buste van de Keizer", een novelle van Jozef Roth, rijkelijk geïllustreerd met lino's van Vicky Gruyters.Een selectie uit deze map kan je zien door hier te klikken KLIK

Deze map is te verkrijgen aan 280 €. Bestellen door te mailen naar het secretariaat.

terug naar "de Limburgse Bijdragen"